59. PISA Yönetim Kurulu Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI PİSA YÖNETİM KURULU TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

İstanbul’da düzenlenen toplantıya, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) yetkilileri ve PISA ülkeleri temsilcileri katıldı.

Bakan Yardımcısı Yelkenci’nin açılış konuşmasında, Türkiye’nin OECD ile eğitim politikalarının geliştirilmesi ve izlenmesi konusunda değerli bir işbirliği yürüttüğü vurgulandı. Yelkenci, Türkiye’nin PISA araştırmasına düzenli katılımının önemine işaret ederek, matematik ve fen bilimleri alanlarında önemli ilerlemeler kaydettiğini belirtti. Ayrıca, okuma becerilerinde pandeminin etkisiyle daha zorlu bir süreç yaşandığını ve bu alanda özel politika ve müdahale programlarına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Bakan Yardımcısı Yelkenci, eğitim sisteminde yapılan reformlarla eğitime erişimin yaygınlaştırılması, öğretmen niteliğinin artırılması ve fiziki altyapının güçlendirilmesi için kapsamlı adımlar atıldığını dile getirdi. PISA ve diğer uluslararası izleme araştırmalarının Türkiye’de eğitim sisteminin dönüşümünü gözler önüne serdiğini belirten Yelkenci, “İzleme araştırmaları, eğitim sistemimizin güçlü yönlerini pekiştirmemize ve gelişime açık alanları doğru tespit ederek iyileştirme adımları atmamıza olanak sağlamıştır.” dedi.

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”ni anlatan Yelkenci, bu modelin uluslararası eğitim vizyonlarıyla uyumlu olduğunu ve Türkiye’nin kültürel mirasını ve toplumsal değerlerini ön plana çıkardığını söyledi. Bakan Yardımcısı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin oluşturulmasında PISA verilerinin dikkate alındığının altını çizdi.

Toplantıdaki diğer önemli bir konuşmacı ise PISA Yönetim Kurulu Başkanı Michele Bruniges oldu. Bruniges, Türkiye’nin 59. PISA Yönetim Kurulu Toplantısına ev sahipliği yapmasından memnuniyet duyduğunu belirtti. İlerleyen süreçte yapılacak PISA çalışmalarının ve raporlama süreçlerinin ele alındığı toplantıda, eğitim vizyonlarıyla uyumlu bir gelecek için iş birliğine vurgu yapıldı.

Toplantıda ayrıca, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Yelkenci ile OECD Eğitim ve Beceriler Direktörü Sayın Andreas Schleicher arasında gerçekleştirilen ikili görüşmede, Türkiye’nin eğitim alanındaki reform adımları ve gelecekteki iş birliği potansiyelleri ele alındı.

Related Posts

LGS tercihleri ne zaman? 2025 LGS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılan sınavın ardından gözler tercih sürecine çevrildi. LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu 2025, 1 milyon 10 bin 916 öğrencinin başvurduğu söz konusu sınavın ardından gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınav, 15 Haziran 2025 tarihinde gerçekleşti. Türkçe, İnkılap Tarihi, Din Kültürü, Yabancı Dil, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden çoktan seçmeli soruların sorulduğu sınavın değerlendirmeleri başladı. LGS sınav sonuçları açıklandıktan sonra, öğrenciler lise tercih maratonuna başlayacaklar. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Tercihler e-Okul üzerinden tamamlanacak. Peki, LGS tercihleri ne zaman, LGS yerleştirme kılavuzu yayınlandı mı 2025? İşte, LGS tercih tarihi ve kon

SON DAKİKA DEPREM HABERLERİ: Ankara’da deprem mi oldu? 29 Haziran Kandilli Rasathanesi son dakika deprem açıklamaları

Son depremler, Ankara ve diğer illerde gün içinde sarsıntı hisseden pek çok kişi tarafından sorgulanıyor. Yurdun birçok noktasında meydana gelen son depremler, internet üzerinden araştırılmaya devam ediliyor. Peki, yayımlanan son verilere göre son depremler nerede meydana geldi? İşte, 29 Haziran 2025 tarihli son depremler listesinde yer alan merkezler ve sarsıntı boyutu

Haftanın Sanat Rotası: Bu hafta, üç büyük şehirde hangi sanat etkinlikleri var?

Haftanın Sanat Rotası: Bu hafta, üç büyük şehirde hangi sanat etkinlikleri var?

‘Büyük Öğretmen Yürüyüşü’ sürüyor; sendika sözcüsü Fatih Özbek: Hedefimiz taban maaş, süresiz sözleşme ve özlük haklarımız!

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, taleplerini duyurmak için Kadıköy’den Ankara’ya yürüyüş başlattı: Taban maaş tarikat ve cemaat okulları kârı için kaldırıldı!

ALES giriş belgeleri erişime açıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen 2025 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na (2025-ALES/2) girecek adayların sınav giriş belgeleri erişime açıldı.

Diyarbakır usulü ‘fistanlı karne’

Diyarbakır’daki köy okulunda 12 yıldır sınıf öğretmenliği yapan Hasan Kartal, bu yıl okulundaki karne gününe renk kattı. Kartal, okuldaki 22 öğrencinin karnesine Diyarbakır yöresine ait çiçek desenli kumaşlardan fistan giydirdi.