AKSUNGUR, Milli Motor ile 40 Bin Feet Yüksekliğe Ulaştı

TEI-PD170 Motoruyla AKSUNGUR, 40.000 Feet İrtifasına Ulaştı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından geliştirilen insansız hava aracı AKSUNGUR, milli motor TEI-PD170 ile gerçekleştirdiği uçuşta 40.000 feet yüksekliğe çıkarak TEI-PD170 irtifa rekorunu kırdı.

TUSAŞ’ın açıklamasına göre, AKSUNGUR, TEI tarafından yerli ve milli olarak geliştirilen PD170 motoruyla yapılan uçuşta 40.000 feet irtifaya ulaştı. Bu uçuş, milli motor TEI-PD170’nin en yüksek irtifasına ulaşmasını sağladı.

Ayrıca, ASELSAN tarafından üretilen milli kamera AF500 ve ASPİLSAN’ın geliştirdiği milli ısıtıcılı bataryanın da AKSUNGUR ile test edildiği en yüksek irtifa uçuşu gerçekleştirildi.

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, yaptığı paylaşımda, AKSUNGUR’un 40.000 feet yükseklik başarısına vurgu yaparak, her başarıyla geleceğe daha güçlü adımlarla ilerlediklerini belirtti. “Güçlü bir geleceğin teminatı olan bu başarıyla gurur duyuyorum. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Çeşitli faydalı yüklerle ve yeni yeteneklerle donatılan AKSUNGUR, geçtiğimiz hafta ASELSAN üretimi LGK81 ve LGK82 mühimmatlarıyla hedefleri tam isabetle vurmuştu.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Tolga Yanık – Teknoloji

Related Posts

Chaplin’in kayıp klasiği teknolojiyle geri döndü: Artık 4K

Hollywood’un unutulmaz eserlerinden The Gold Rush (Altına Hücum), Charlie Chaplin’in 1925 yılında çektiği orijinal versiyonuyla, tam 99 yıl sonra ilk kez yeniden beyazperdede. Üstelik bu kez 4K çözünürlükte ve bugünün ileri dijital teknolojileriyle restore edilmiş olarak.

Dünya Para Atletizm Grand Prix yarışması Çekya’da düzenlenecek

3-5 Temmuz tarihlerinde Dünya Para Atletizm Grand Prix yarışmasının 9. ve son ayağı, Çekya’da gerçekleştirilecek.

Satın aldığı araba yeni evine kendi kendine geldi

Son dönemde düşen satışlarla mücadele eden Tesla, bu kez adını dünyanın ilk otonom araç teslimatı ile duyurdu. İnternet üzerinden verilen Tesla araç siparişi, 30 dakikalık mesafeyi kendi kendine kat ederek yeni evine ulaştı.

NOx sensörleri ile çevre dostu çözümler sunan Türk şirketi, araçların emisyonlarını %85 azaltacak

Tipik bir binek araç yılda yaklaşık 4,6 ton karbon emisyonu salımı yaparken; NOx sensörleri ile çevre dostu çözümler sunan yerli şirketin geliştirdiği yeni nesil teknoloji, Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nde yoğun ilgi gördü. Cumhurbaşkanı …

Kuantum bilgisayarlar evlere mi geliyor? İşin uzmanları anlattı

Kuantum hesaplama, bilim dünyasının uzun süredir hayalini kurduğu bir teknoloji olarak, karmaşık problemleri çözme potansiyeliyle dikkat çekti. Bu alanda çığır açan bir adım atarak ilk kuantum bilgi işlem çipi Ocelot’u tanıttı. Kuantum hata düzeltme …

Araçlarda yeni dönem! Akıllı lastik için harekete geçildi

Otomobillerde yeni dönem için çalışmalar başladı. Araçlarda akıllı lastik kullanımı için düğmeye basıldı.