Dünyanın en büyük elektrikli gemisi geliyor!

Dünyanın en büyük elektrikli gemisi olan “China Zorrilla” resmen denize indirildi. Avustralyalı gemi üreticisi Incat tarafından Tazmanya’da inşa edilen ve feribot şirketi Buquebus için tasarlanan gemi, elektrikli deniz taşımacılığı alanında önemli bir dönüm noktası olabilir.

130 Metre Uzunluğundaki Elektrikli Dev Gemi Denize İndi

Geminin 250 ton ağırlığındaki batarya sistemi sayesinde 40 MWh enerji kapasitesine sahip olduğu belirtiliyor. Bu kapasite, bugüne kadar yapılmış en büyük bataryalı gemilerin yaklaşık dört katına denk geliyor.

China Zorrilla, tamamlandığında Buenos Aires ile Uruguay arasında yolcu ve araç taşımacılığı yapacak. 2.100 yolcu ve 225 araç taşıma kapasitesine sahip olan gemi, sadece büyüklüğüyle değil, aynı zamanda sunduğu hizmetlerle de fark yaratacak.

Geminin içinde bulunan 2.300 metrekarelik gümrüksüz alışveriş bölümü, bir feribot içindeki en büyük ticari alanlardan biri olacak. Elektrikli sistemin kalbinde bulunan enerji yönetimi, Wärtsilä tarafından geliştirilen sekiz adet elektrikli su jeti motoruyla destekleniyor.

iPhone 18 Serisi, Yeni RAM Teknolojisi ile Geliyor!

Apple, iPhone 18 serisinde yeni RAM teknolojisi sunarak akıllı telefon sektöründe dengeleri değiştirebilir.

250 tonluk bataryadan elde edilen enerji, doğrudan geminin motorlarına aktarılıyor. Feribotun faaliyete geçmesi için batarya sistemlerinin kurulumu, donanım entegrasyonu ve enerji depolama sistemlerinin montajı gibi son aşamalar gerçekleştirilecek.

Incat Hull 096 olarak adlandırılan gemi, Uruguaylı sinema ve tiyatro sanatçısı China Zorrilla’nın anısına isimlendirildi. Tamamlandığında, geminin elektrikli feribotlar arasında taşıma kapasitesi ve batarya büyüklüğü açısından zirvede olması bekleniyor.

Deneme seferlerinin bu yıl içinde başlaması planlanıyor. Siz de bu gemi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Related Posts

Netflix kalan son interaktif içeriklerini platformdan kaldırıyor

Netflix, Black Mirror: Bandersnatch gibi interaktif içeriklerini kaldırmaya başladı. 12 Mayıs’tan sonra bu içerikleri platformdan izlemek mümkün olmayacak.

Türk Telekom’dan mobilde tarihi rekor: Son on yılın en güçlü birinci çeyrek performansı

Türkiye’nin dijital dönüşümünün öncüsü Türk Telekom, geleceğin teknolojilerine yönelik faaliyetlerine ve yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 2025 yılı birinci çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıklayan Türk Telekom, öncü iş kollarındaki büyüme ile yıla güçlü bir başlangıç yaptı.

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.

Çin, düşmanı hayalet gemilere yönlendirecek sistem geliştiriyor

Çin’de savunma ve havacılık sanayinde faaliyet gösteren Pekin Telemetri Araştırma Enstitüsünün, düşmanı, radarları var olmayan hayalet gemi filolarına yönlendirebilecek yetkinlikteki bir sinyal bozucu sistem üzerinde çalıştırdığı bildirildi.

Otomotiv endüstrisi geçen ay 3,1 milyar doların üzerinde ihracat yaptı

Türkiye otomotiv endüstrisi, nisan ayında 3 milyar 146 milyon dolarlık ihracata imza attı.