Steam kullanıcılarının tercihi netleşiyor: Windows 11 yine yükseldi!

Windows 11, Oyuncular Arasında Yükselişte!

Statcounter’ın Nisan 2025 işletim sistemleri ve tarayıcı raporlarına Valve’den yanıt geldi. Steam Donanım ve Yazılım Anketi’nin sonuçlarına göre, Windows 11, oyun dünyasında hızla tercih edilen bir işletim sistemi haline geliyor.

Windows 11, Nisan 2025 itibariyle oyun severler arasında giderek popülerleşiyor. Windows 10’dan Windows 11’e geçiş yapan kullanıcı sayısındaki artış, Windows 11’in oyun performansındaki üstünlüğünü de gözler önüne seriyor. Ankete katılan Windows kullanıcılarının %57,84’ü Windows 11’i tercih ediyor. Son bir ay içinde Windows 11 kullanım oranı 2,5 puan arttı. Ancak, anket katılımcılarının rastgele seçildiği ve katılımın isteğe bağlı olduğunu unutmamak gerekir.

Nisan 2025 verilerine göre, Windows 10 artık %40’ın altına indi. Windows 11’in kullanıcı kitlesini genişletirken Windows 10 ise %38,09’luk payla (%2,49 puan kayıpla) üst sıralardaki yerini koruyor. Windows 10, Ekim 2025’te desteğini kaybedecek olmasına rağmen, geliştiriciler tarafından hala desteklenmeye devam edecektir.

Steam’de Windows’un genel kullanım oranı Nisan 2025’te %96,1 seviyesinde kalmıştır. Ardından Linux %2,27 (-0,06 puan) ve macOS %1,62 (+0,04 puan) ile sıralanmaktadır.

Yükselen Donanım Trendleri

Donanım tercihlerinde, Nvidia RTX 4060’ın dizüstü bilgisayar versiyonu sürpriz bir şekilde ilk sıraya yerleşirken, RTX 3060 ikinci sıraya geriledi. En çok tercih edilen GPU olan RTX 4060, katılımcıların %4,8’lik bir kesimi tarafından kullanılmaktadır. RTX 3060 ise %4,57 ile ikinci sırada yer alıyor.

Diğer donanım tercihleri arasında 16 GB RAM (%43,86), 6 çekirdekli işlemci (%30,26), 8 GB video belleği (%34,25), 250 GB’a kadar birincil depolama alanı ve 1080p ekran (%55,27) öne çıkmaktadır.

Related Posts

Yapay zeka ile yeni bir tıp çağı başlıyor! Hayat kurtarma yarışı

Londra merkezli DeepMind’ın geliştirdiği AlphaFold yapay zeka sistemi, biyolojinin on yıllardır çözülemeyen en büyük problemlerinden biri olan protein katlanma sorununu büyük ölçüde çözerek bilim dünyasında tarihi bir dönüm noktası oluşturdu …

Türkiye’nin sosyal medya tablosu: O uygulama 58.4 milyon kişi ile zirvede

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’deki internet ve sosyal medya kullanımına dair çarpıcı verileri paylaştı. “Dijital 2025 Türkiye Raporu”na dayandırdığı açıklamasında, sosyal medya kullanıcı sayısının 58,5 milyona yükseldiğini belirtti.

Netflix kalan son interaktif içeriklerini platformdan kaldırıyor

Netflix, Black Mirror: Bandersnatch gibi interaktif içeriklerini kaldırmaya başladı. 12 Mayıs’tan sonra bu içerikleri platformdan izlemek mümkün olmayacak.

Türk Telekom’dan mobilde tarihi rekor: Son on yılın en güçlü birinci çeyrek performansı

Türkiye’nin dijital dönüşümünün öncüsü Türk Telekom, geleceğin teknolojilerine yönelik faaliyetlerine ve yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 2025 yılı birinci çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıklayan Türk Telekom, öncü iş kollarındaki büyüme ile yıla güçlü bir başlangıç yaptı.

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.