AKSUNGUR, Milli Motor ile 40 Bin Feet Yüksekliğe Ulaştı

TEI-PD170 Motoruyla AKSUNGUR, 40.000 Feet İrtifasına Ulaştı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından geliştirilen insansız hava aracı AKSUNGUR, milli motor TEI-PD170 ile gerçekleştirdiği uçuşta 40.000 feet yüksekliğe çıkarak TEI-PD170 irtifa rekorunu kırdı.

TUSAŞ’ın açıklamasına göre, AKSUNGUR, TEI tarafından yerli ve milli olarak geliştirilen PD170 motoruyla yapılan uçuşta 40.000 feet irtifaya ulaştı. Bu uçuş, milli motor TEI-PD170’nin en yüksek irtifasına ulaşmasını sağladı.

Ayrıca, ASELSAN tarafından üretilen milli kamera AF500 ve ASPİLSAN’ın geliştirdiği milli ısıtıcılı bataryanın da AKSUNGUR ile test edildiği en yüksek irtifa uçuşu gerçekleştirildi.

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, yaptığı paylaşımda, AKSUNGUR’un 40.000 feet yükseklik başarısına vurgu yaparak, her başarıyla geleceğe daha güçlü adımlarla ilerlediklerini belirtti. “Güçlü bir geleceğin teminatı olan bu başarıyla gurur duyuyorum. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Çeşitli faydalı yüklerle ve yeni yeteneklerle donatılan AKSUNGUR, geçtiğimiz hafta ASELSAN üretimi LGK81 ve LGK82 mühimmatlarıyla hedefleri tam isabetle vurmuştu.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Tolga Yanık – Teknoloji

Related Posts

Yapay zeka ile yeni bir tıp çağı başlıyor! Hayat kurtarma yarışı

Londra merkezli DeepMind’ın geliştirdiği AlphaFold yapay zeka sistemi, biyolojinin on yıllardır çözülemeyen en büyük problemlerinden biri olan protein katlanma sorununu büyük ölçüde çözerek bilim dünyasında tarihi bir dönüm noktası oluşturdu …

Türkiye’nin sosyal medya tablosu: O uygulama 58.4 milyon kişi ile zirvede

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’deki internet ve sosyal medya kullanımına dair çarpıcı verileri paylaştı. “Dijital 2025 Türkiye Raporu”na dayandırdığı açıklamasında, sosyal medya kullanıcı sayısının 58,5 milyona yükseldiğini belirtti.

Netflix kalan son interaktif içeriklerini platformdan kaldırıyor

Netflix, Black Mirror: Bandersnatch gibi interaktif içeriklerini kaldırmaya başladı. 12 Mayıs’tan sonra bu içerikleri platformdan izlemek mümkün olmayacak.

Türk Telekom’dan mobilde tarihi rekor: Son on yılın en güçlü birinci çeyrek performansı

Türkiye’nin dijital dönüşümünün öncüsü Türk Telekom, geleceğin teknolojilerine yönelik faaliyetlerine ve yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 2025 yılı birinci çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıklayan Türk Telekom, öncü iş kollarındaki büyüme ile yıla güçlü bir başlangıç yaptı.

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.