İçişleri Bakanlığı’ndan Sokak Hayvanları İçin Proje

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, SOKAK HAYVANLARI İÇİN PROJE BAŞLATTI

İçişleri Bakanlığı, sokak köpeklerinin saldırılarının önlenmesi ve sokak hayvanlarının daha doğal yaşam alanlarında yaşayabilmesi adına 51 ilde harekete geçti. Bu kapsamda bakan yardımcıları, valiler öncülüğünde doğal yaşam alanları oluşturulması için çalışmalar yürütecek.

İçişleri Bakanlığı, sokak hayvanlarının saldırılarından kaynaklanan ölüm ve yaralanma vakalarını önlemek, aynı zamanda bu hayvanların daha doğal ve temiz ortamlarda yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla bir proje başlattı. Bakan Yardımcıları Münir Karaloğlu, Bülent Turan, Mehmet Sağlam ve Mehmet Aktaş 30 büyükşehir dışındaki 51 ile görevlendirildi. Bu bakan yardımcıları, Ramazan Bayramı sonrasında görev dağılımı yapacak ve 51 ilde valilerin liderliğinde belediye başkanları ve il özel idaresi yetkilileri ile bir araya gelerek sokak hayvanları barınaklarını inceleyecek. Ayrıca, bu 51 ilde doğal yaşam alanlarının belirlenmesine yönelik çalışmalara da katılacaklar.

Proje kapsamında yapılan toplantı ve incelemeler neticesinde 51 ilden 44’ü ziyaret edildi. İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Karaman, Çankırı, Çorum, Isparta, Burdur, Bolu, Düzce, Yalova, Giresun, Rize, Gümüşhane, Artvin ve Bilecik illerini ziyaret etti. Bakan Yardımcısı Bülent Turan ise Bartın, Karabük, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Edirne, Kırklareli ve Çanakkale’yi ziyaret etti. Mehmet Aktaş Muş, Siirt, Şırnak, Afyonkarahisar, Uşak, Sinop, Amasya, Aksaray, Adıyaman, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Elazığ ve Bingöl illerini ziyaret ederken, Mehmet Sağlam da Kütahya, Osmaniye, Nevşehir, Kilis, Niğde, Bitlis, Kırşehir ve Kırıkkale illerinde incelemelerde bulundu.

Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Isparta ve Burdur illerine gerçekleştirdiği ziyarette projenin detaylarını paylaşarak, sahipsiz köpeklerin sokaktan toplanması, aşılanması, kısırlaştırılması, küpelenmesi, dijital kayıt altına alınması ve mümkünse sahiplendirilmesi gibi adımların atılacağını belirtti. Ayrıca, ‘Yaşlısı camiye gidemiyor, çocuklar okula gidemiyor’ gibi sorunlar yaşayan toplumun bu konudaki taleplerine de değindi.

Proje kapsamında 51 ilin ardından 30 büyükşehirde yeni projelerin hayata geçirileceğini söyleyen Bakan Yardımcısı Karaloğlu, “Sahipsiz hayvanlar konusundaki çalışmaların ardından hayvan bakımevleri ve rehabilitasyon merkezlerinin incelenmesi ile doğal yaşam alanlarının oluşturulması çalışmalarına başlanacak” şeklinde konuştu.

Haber: Mehmet ÇINAR – Kamera: ARŞİV

Related Posts

‘Bana bir şey olmaz’ demeyin, gençler arasında da hızla yayıldı

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan, gençlerde giderek artan hipertansiyon riskine dikkat çekerek, “Bana bir şey olmaz” düşüncesinin ölümcül sonuçlar doğurabileceğini vurguladı. Hipertansiyonun erken teşhis edilmemesi halinde kalp damar hastalıklarına yol açabileceğini belirtti.

Su yerine 3 litre kola içti! Yaşadıkları korkunç, günlerdir rekor kırıyor: ‘Tarlaya dönmüş’

Her gün aralıksız tam 3 litre kola içti. Kısa süre sonra dayanılmaz böbrek ağrılarıyla hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından mesanesinden çıkanlar, sosyal medyada 8,5 milyon kişi tarafından izlenerek adeta viral oldu. Gazlı içecekleri su gibi tüketen adamın yaşadıklarını paylaşan doktoru, korkunç gerçeği gözler önüne serdi.

Uzmanlardan bayram uyarısı: Etin yanında sebze tüketin

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, “Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır” dedi.

Bilmeden yapıyoruz! Ağızdan nefes almak dişleri bitiriyor, küçükken büyütüyor

Diş hekimleri, iyi niyetli alışkanlıkların bile zamanla dişlerinize ve diş etlerinize zarar verebileceğini söylüyor. Çok sert fırçalamaktan dişlerinizi bir araç olarak kullanmaya kadar, bu küçük yanlış adımlar ileride daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Diş hekimliği uzmanları farkında olmadan bile yaptığınız ve ağız sağlığınıza zarar verebilecek alışkanlıklar hakkında uyarıyor.

Binlerce çalışma değerlendirildi: İşte hafızayı keskin tutmanın en iyi yolu

Çoğumuz zihnimizi keskinleştirmek için Sudoku, Wordle gibi zihnimizi çalıştıran uygulamalara yöneliyoruz. Ancak araştırmalar giderek hafızayı, odaklanmayı ve beyin sağlığını artırmanın en iyi yollarından birinin egzersiz olduğunu gösteriyor. İşte detaylar!

Genç yaşta ‘hipertansiyon’ tanısı alanlar dikkat

İleri yaş hastalığı olarak bilinen yüksek tansiyon diğer adıyla hipertansiyon, genç yaşlarda da görülebiliyor. Uzmanlar, erken yaşlarda görülen tansiyon vakaları için önemli uyarılarda bulundu.