Katy Perry gibi uzaya seyahat etmenin maliyeti ne kadar: İşte fiyatlar

Son Dakika Haberleri

Blue Origin’in uzay operasyonu, 14 Nisan’da gerçekleştirilen New Shepard Mission NS-31 ile altı kadın astronotu uzaya taşıyarak önemli bir adım attı.

Uzun bir süredir ilk kez tamamen kadın bir ekip tarafından gerçekleştirilen bu tarihi uçuş, uzay turizmine olan ilgiyi artırdı fakat maliyetleri hala yüksek.

BLUE ORIGIN’İN UZAY OPERASYONU VE EKİBİ

Blue Origin’in New Shepard roketi, Karman Çizgisi’ni aşarak 14 Nisan’da altı kadın astronotu uzaya fırlattı. Katy Perry, Jeff Bezos’un nişanlısı Lauren Sanchez, gazeteci Gayle King, insan hakları savunucusu Amanda Nguyen, film yapımcısı Kerianne Flynn ve eski NASA roket bilimcisi Aisha Bowe mürettebatı oluşturdu.

Astronotlar, yer çekimsiz ortamda geçen 11 dakikalık bir yolculuktan sonra güvenli bir şekilde Dünya’ya geri döndü.

UZAY TURİZMİNİN MALİYETİ

Blue Origin, uzay uçuşları için fiyatları resmi olarak açıklamazken, başvuranlardan 150 bin dolar iade edilebilir bir depozito talep ediyor.

Geçmişte gerçekleştirilen uçuşlardan birinde, bir koltuğun 28 milyon dolara satıldığı biliniyor. Bazı iddialara göre ise bazı yolcular yaklaşık 30 milyon dolar ödemiş olabilirler. Bu da uzay turizminin ne kadar lüks bir deneyim olduğunu gösteriyor.

UZAY TURİZMİNDE DİĞER ŞİRKETLERİN FİYATLARI

Blue Origin’in yanı sıra Virgin Galactic da uzay turizmi hizmeti sunuyor ve koltuk başı 450 bin dolarlık fiyat belirledi. Ayrıca Space Perspective, stratosfere balonla taşınan basınçlı kapsülde kişi başı 125 bin dolar karşılığında altı saatlik bir yolculuk sunuyor. Axiom Space ise ISS’ye 10 günlük bir gezi için 55 milyon dolar talep ediyor.

Related Posts

NOx sensörleri ile çevre dostu çözümler sunan Türk şirketi, araçların emisyonlarını %85 azaltacak

Tipik bir binek araç yılda yaklaşık 4,6 ton karbon emisyonu salımı yaparken; NOx sensörleri ile çevre dostu çözümler sunan yerli şirketin geliştirdiği yeni nesil teknoloji, Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nde yoğun ilgi gördü. Cumhurbaşkanı …

Kuantum bilgisayarlar evlere mi geliyor? İşin uzmanları anlattı

Kuantum hesaplama, bilim dünyasının uzun süredir hayalini kurduğu bir teknoloji olarak, karmaşık problemleri çözme potansiyeliyle dikkat çekti. Bu alanda çığır açan bir adım atarak ilk kuantum bilgi işlem çipi Ocelot’u tanıttı. Kuantum hata düzeltme …

Araçlarda yeni dönem! Akıllı lastik için harekete geçildi

Otomobillerde yeni dönem için çalışmalar başladı. Araçlarda akıllı lastik kullanımı için düğmeye basıldı.

Dünyanın en küçük kemanı üretildi… Saç telinden daha ince

İngiltere’deki Loughborough Üniversitesi’nden fizikçiler, mikroskopla bile zor seçilen dünyanın en küçük kemanını ürettiler. Sadece bir toz zerresi büyüklüğündeki bu mikro keman, çıplak gözle görülmüyor ve sadece mikroskop altında incelenebiliyor.

Kitaplar değişecek, tek kelimelik Hata 300 yıllık fizik bilgisini karıştırdı: Newton yer çekimi yasası yanlış çevrilmiş

Virginia Tech Üniversitesi araştırmacıları, Isaac Newton’ın birinci hareket yasasının 300 yıldır yanlış çevrildiğini ve öğretildiğini keşfetti. 1729’daki İngilizce çeviride yapılan kritik hata, fizik biliminin temel anlayışını değiştiriyor.

Geleceğin casusluk sistemi; Sentient

ABD istihbarat programlarının geliştirdiği gizli yapay beyinle tanışın.