Trump Yönetimi, Harvard Üniversitesi’ne Federal Fonları Durdurdu

Trump Yönetimi Harvard Üniversitesine Federal Fonları Durdurdu

ABD’de Trump yönetimi, üniversite yönetimi, öğrenci kabul ve işe alım uygulamalarında köklü değişiklikler yapılması taleplerini reddeden ülkenin önde gelen üniversitelerinden Harvard Üniversitesi‘ne sağlanan 2.2 milyar dolarlık federal fonları durdurma kararı aldı.

Beyaz Saray geçtiğimiz hafta Harvard Üniversitesi‘ne; üniversitenin yönetim, öğrenci kabul ve işe alım uygulamalarında köklü değişiklikler yapılması gibi konuların yer aldığı 10 farklı kategorilik talep listesi göndermişti. Harvard Üniversitesi de bu talepler listesini dün reddetmişti. Harvard’ın Trump yönetimine karşı bu adımı karşılıksız kalmadı. Trump yönetimi, üniversiteye yapılan 2.2 milyar dolarlık federal fon ve 60 milyon dolarlık anlaşmaları durdurma kararı aldı. ABD Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Harvard’ın yaptığı açıklama, ülkemizin en prestijli üniversitelerinde ve kolejlerinde yaygın olan rahatsız edici hak sahibi olma zihniyetini pekiştirmektedir” dedi.

Harvard, bu kararla Trump yönetiminin politikalarını değiştirmesi yönündeki baskıya boyun eğmeyen ilk büyük ABD üniversitesi oldu.

Harvard Üniversitesi Başkanı Trump Yönetiminin İsteklerini Reddetti

Beyaz Saray, kampüste antisemitizmle mücadele gerekçesiyle hazırlanan ve yönetim, öğrenci kabul ve işe alım uygulamalarında köklü değişiklikler içeren listeyi geçtiğimiz hafta üniversiteye göndermişti. Harvard da dün, Trump yönetiminin bu talebinin “üniversiteye müdahale” olduğunu ifade ederek dün reddetti.

Harvard Üniversitesi Başkanı Alan Garber, Beyaz Saray’ın Cuma günü “güncellenmiş ve genişletilmiş bir talep listesi” gönderdiğini ve üniversitenin hükümet ile “finansal ilişkisinin” sürmesi için “buna uyması” uyarısının yapıldığını dile getirdi. Garber, “Sundukları anlaşmayı kabul etmeyeceğimizi yasal danışmanımız aracılığıyla Trump yönetimini bilgilendirdik. Üniversite bağımsızlığından vazgeçmeyecek ya da anayasal haklarını başkasına devretmeyecek” ifadelerini kullandı.

Üniversiteye 2.2 milyar dolarlık federal fon durduruldu

Harvard Başkanı Garber’in bu açıklamasının ardından ABD Eğitim Bakanlığı, Harvard’a sağlanan 2.2 milyar dolarlık federal fon ve 60 milyon dolarlık anlaşmaları durdurduğu açıklandı. Bakanlık açıklamasında, “Son yıllarda kampüslere yayılan öğrenimin aksaması kabul edilemez. Yahudi öğrencilerin taciz edilmesi kabul edilemez. Seçkin üniversitelerin bu sorunu ciddiye almalarının ve vergi mükelleflerinin desteğini almaya devam etmek istiyorlarsa anlamlı bir değişim taahhüt etmelerinin zamanı gelmişti” denildi.

Listede öğrencilerin hükümete bildirilmesi de yer alıyor

Beyaz Saray tarafından gönderilen talep listesinde ABD değerlerine karşı “düşmanca” tavır sergileyen öğrencilerin hükümet bildirilmesi, her akademik bölümün “bakış açısı çeşitliliğine sahip” olmasını sağlamak, “antisemitik tacizi en çok körükleyen” programları ve bölümleri denetlemesi için hükümet tarafından onaylanmış bir taraf tutmak gibi maddeler yer aldığı kaydedildi. ayrıca listede, üniversiteden son 2 yıldır üniversite kampüslerinde gerçekleştirilen eylemlerdeki “ihlaller” için disiplin cezası alması isteniyor. Ayrıca üniversitenin çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık politika ve programlarına son verilmesi talep ediliyor.

Filistin’e destek protestoları dikkat çekmişti

ABD’de özelikle Filistin destek protestoları kısa sürede geniş kitlelere yayılmış ve çok sayıda üniversitede eyleme katılan öğrenci ve akademik personele şiddet uygulanmıştı. ABD Başkanı Donald Trump da üniversiteleri Yahudi öğrencileri korumada başarısız kalmakla suçlamıştı. – WASHINGTON

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Related Posts

59. PISA Yönetim Kurulu Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi

Türkiye, 59. PISA Yönetim Kurulu Toplantısı’na ev sahipliği yapıyor. Ekonomik İş Birliği Kalkınma Teşkilatınca düzenlenen Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) araştırması kapsamında yapılan ve 9 Mayıs tarihinde sona erecek olan toplantı, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci’nin katılımıyla İstanbul’da başladı.

TYT-AYT sınavı ne zaman? YKS’ye kaç gün kaldı? ÖSYM üniversite sınav tarihleri

YKS 2025 Üniversite Sınavı ne zaman? YKS sınav giriş belgeleri yayınlandı mı? Bu yıl YKS sınavına girecek öğrenciler merak içerisinde başta belirtilen sorunun cevabını araştırıyor. Sorgulanan ayrıntıları haberimizde derledik. Peki, TYT – AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumdan oluşan YKS ne zaman? YKS sınav giriş belgeleri yayınlandı mı? İşte merak edilen sorunun cevabı…

ÖĞRETMEN İL İÇİ YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİ 2025 DEĞİŞTİ | Öğretmenlerin içi isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları ne zaman, şartları neler? İşte MEB il içi ihtiyaç listesi yayınlandı mı?

MEB il içi öğretmen atama takvimi değişti. Meb.gov.tr adresinden yapılan açıklama ile Milli Eğitim Bakanlığı, kadrolu öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değişikliği başvurularına ilişkin takvimi ve uygulama esaslarını duyurdu. Buna göre kadrolu öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirmeleri için yapacakları başvuru tarihi değişti. Daha önce yayınlanan takvimde 2025 Yılı İl İçi isteğe bağlı yer değiştirme başvurularının 5-9 Mayıs 2025 tarihleri arasında alınacağı bildirilmişti. Adaylar, yayınlanan güncel takvimde yer alan tarihlere göre il içi yer değiştirme başvurularını, mebbis.meb.gov.tr veya personel.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapacaklar. Atamalar ise 20 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. Peki, öğretmenlerin içi isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları ne zaman, şartları neler? İşte MEB il içi ihtiyaç listesi yayınlandı mı? İşte, o konular hakkında bilgiler.

Pert araç alım satım yapanları üzecek gelişme! Yeni düzenleme ile çıtır hasarlı tabiri ortadan kalkıyor

Sigorta şirketinden kazalı pert arabaları alıp tamir ettirerek piyasaya sunan pek çok kişiyi üzecek gelişme, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan düzenleme ile gündeme geldi. Sigorta şirketi tarafından perte çıkartılan ancak çok fazla hasarı bulunmayan ve piyasada ‘Çıtır hasarlı’ olarak tabir edilen pert araçlar, yeni dönemde ihale edilemeyecek. İşte, konuyla ilgili Hürriyet Gazetesi Yazarı Noyan Doğan’ın yapmış olduğu açıklamalardan detaylar

İstanbul’da ilk ders… ‘Afet Farkındalığı Eğitimi’

İstanbul’da 23 Nisan’da meydana gelen depremlerin ardından kent genelinde tüm resmi ve özel okullarda eğitim öğretime iki gün ara verilmişti. Hafta sonuyla birleşen aranın ardından dün sabah yeniden açılan okullarda ilk ders ‘Afet Farkındalığı Eğitimi’ oldu. Bu kapsamda İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan video, kentteki bütün sınıflarda ilk ders saatinde öğrencilere izletildi.

Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği Yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği”, Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir