Üniversite tercihleri 2025: Üniversite tercihleri 2025 için en iyi bölümler hangileri, hangi bölümler revaçta olacak?

Gelecekte üniversite tercihi yapacak öğrenciler için belirli bölümler popüler hale geliyor. Bu tercihler, iş gücü piyasasının gereksinimleri, teknolojik ilerlemeler ve küresel trendlere bağlı olarak şekilleniyor. Üniversite adayları, tercih edecekleri bölümleri merak ediyor ve dikkat etmeleri gereken noktaları araştırıyor. 2025 yılı üniversite tercihlerinde hangi bölümler tercih edilecek, hangi bölümler revaçta olacak?

2025 YILI İÇİN EN İYİ BÖLÜMLER

2025 yılında, elektrik-elektronik mühendisliği ve makine mühendisliği gibi bölümler büyük ilgi görecek. Enerji ve otomasyon teknolojilerindeki artış, bu bölümlere olan talebi artırıyor. Aynı zamanda, psikoloji ve psikolojik danışmanlık bölümleri de daha fazla öğrenci çekecek. Küresel ekonomiye odaklı bölümler arasında ise uluslararası ticaret ve finans öne çıkıyor.

HANGİ BÖLÜMLER POPÜLER OLACAK?

Yapay zeka mühendisliği, veri bilimi, siber güvenlik ve biyoteknoloji gibi yeni nesil alanlar, 2025 yılında üniversite tercihlerinde gençlerin favorisi olacak.

YKS 2025 NE ZAMAN?

2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 21-22 Haziran 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

TYT-AYT 2025 TARİHLERİ

Temel Yeterlilik Testi (TYT) 21 Haziran 2025 Cumartesi günü yapılacak, Alan Yeterlilik Testi (AYT) ise 22 Haziran 2025 Pazar günü gerçekleşecek.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Related Posts

Türk Telekom’dan mobilde tarihi rekor: Son on yılın en güçlü birinci çeyrek performansı

Türkiye’nin dijital dönüşümünün öncüsü Türk Telekom, geleceğin teknolojilerine yönelik faaliyetlerine ve yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 2025 yılı birinci çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıklayan Türk Telekom, öncü iş kollarındaki büyüme ile yıla güçlü bir başlangıç yaptı.

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.

Çin, düşmanı hayalet gemilere yönlendirecek sistem geliştiriyor

Çin’de savunma ve havacılık sanayinde faaliyet gösteren Pekin Telemetri Araştırma Enstitüsünün, düşmanı, radarları var olmayan hayalet gemi filolarına yönlendirebilecek yetkinlikteki bir sinyal bozucu sistem üzerinde çalıştırdığı bildirildi.

Otomotiv endüstrisi geçen ay 3,1 milyar doların üzerinde ihracat yaptı

Türkiye otomotiv endüstrisi, nisan ayında 3 milyar 146 milyon dolarlık ihracata imza attı.

Akıllı dikiş devrimi! Enfeksiyonlara karşı erken uyarı

Tıp dünyasında devrim niteliğinde bir gelişme yaşanıyor. Akıllı dikişler, cerrahi operasyonlar sonrası enfeksiyonları ve diğer komplikasyonları anında tespit ederek hastaların iyileşme süreçlerini hızlandırmayı vaat etti. Geleneksel dikiş …