Katy Perry gibi uzaya seyahat etmenin maliyeti ne kadar: İşte fiyatlar

Son Dakika Haberleri

Blue Origin’in uzay operasyonu, 14 Nisan’da gerçekleştirilen New Shepard Mission NS-31 ile altı kadın astronotu uzaya taşıyarak önemli bir adım attı.

Uzun bir süredir ilk kez tamamen kadın bir ekip tarafından gerçekleştirilen bu tarihi uçuş, uzay turizmine olan ilgiyi artırdı fakat maliyetleri hala yüksek.

BLUE ORIGIN’İN UZAY OPERASYONU VE EKİBİ

Blue Origin’in New Shepard roketi, Karman Çizgisi’ni aşarak 14 Nisan’da altı kadın astronotu uzaya fırlattı. Katy Perry, Jeff Bezos’un nişanlısı Lauren Sanchez, gazeteci Gayle King, insan hakları savunucusu Amanda Nguyen, film yapımcısı Kerianne Flynn ve eski NASA roket bilimcisi Aisha Bowe mürettebatı oluşturdu.

Astronotlar, yer çekimsiz ortamda geçen 11 dakikalık bir yolculuktan sonra güvenli bir şekilde Dünya’ya geri döndü.

UZAY TURİZMİNİN MALİYETİ

Blue Origin, uzay uçuşları için fiyatları resmi olarak açıklamazken, başvuranlardan 150 bin dolar iade edilebilir bir depozito talep ediyor.

Geçmişte gerçekleştirilen uçuşlardan birinde, bir koltuğun 28 milyon dolara satıldığı biliniyor. Bazı iddialara göre ise bazı yolcular yaklaşık 30 milyon dolar ödemiş olabilirler. Bu da uzay turizminin ne kadar lüks bir deneyim olduğunu gösteriyor.

UZAY TURİZMİNDE DİĞER ŞİRKETLERİN FİYATLARI

Blue Origin’in yanı sıra Virgin Galactic da uzay turizmi hizmeti sunuyor ve koltuk başı 450 bin dolarlık fiyat belirledi. Ayrıca Space Perspective, stratosfere balonla taşınan basınçlı kapsülde kişi başı 125 bin dolar karşılığında altı saatlik bir yolculuk sunuyor. Axiom Space ise ISS’ye 10 günlük bir gezi için 55 milyon dolar talep ediyor.

Related Posts

Whatsapp’a yapay zeka destekli duvar kağıdı

Meta çatısı altındaki popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye taşıyacak yeni bir özellikle gündemde. Android için yayınlanan 2.25.15.7 numaralı beta sürümünde ortaya çıkan ve şu an iOS için de test edilen bu yenilik, sohbet arka planlarını yapay zekâ desteğiyle kişiselleştirme imkânı sunacak.

Yapay zeka ile yeni bir tıp çağı başlıyor! Hayat kurtarma yarışı

Londra merkezli DeepMind’ın geliştirdiği AlphaFold yapay zeka sistemi, biyolojinin on yıllardır çözülemeyen en büyük problemlerinden biri olan protein katlanma sorununu büyük ölçüde çözerek bilim dünyasında tarihi bir dönüm noktası oluşturdu …

Türkiye’nin sosyal medya tablosu: O uygulama 58.4 milyon kişi ile zirvede

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’deki internet ve sosyal medya kullanımına dair çarpıcı verileri paylaştı. “Dijital 2025 Türkiye Raporu”na dayandırdığı açıklamasında, sosyal medya kullanıcı sayısının 58,5 milyona yükseldiğini belirtti.

Netflix kalan son interaktif içeriklerini platformdan kaldırıyor

Netflix, Black Mirror: Bandersnatch gibi interaktif içeriklerini kaldırmaya başladı. 12 Mayıs’tan sonra bu içerikleri platformdan izlemek mümkün olmayacak.

Türk Telekom’dan mobilde tarihi rekor: Son on yılın en güçlü birinci çeyrek performansı

Türkiye’nin dijital dönüşümünün öncüsü Türk Telekom, geleceğin teknolojilerine yönelik faaliyetlerine ve yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 2025 yılı birinci çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıklayan Türk Telekom, öncü iş kollarındaki büyüme ile yıla güçlü bir başlangıç yaptı.

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.