Bilmeden yapıyoruz! Ağızdan nefes almak dişleri bitiriyor, küçükken büyütüyor

Diş Sağlığı İçin Zararlı Alışkanlıklar

Dişlerimiz, sağlığımızın önemli bir parçasıdır ve bazı alışkanlıklar, ağız sağlığımızı ciddi şekilde etkileyebilir. İşte dikkat etmemiz gereken bazı zararlı alışkanlıklar:

1- Dişleri araç olarak kullanmak

Dişlerimizi paket açmak veya şişe kapaklarını çevirmek için kullanmak, dişlerde çentiklere, çatlaklara veya kırıklara yol açabilir. Dişleri alet olarak kullanırken dikkatli olmalı ve kazaları önlemek için gerekli özeni göstermeliyiz.

2- Ağızdan nefes almak

Ağızdan nefes almak, ağız sağlığımıza zarar verebilir. Yeterli tükürük olmadan ağızda oluşan asitler, mine aşınmasına, çürüklere ve diş eti iltihabına neden olabilir. Bu nedenle burundan düzenli nefes almaya özen göstermeliyiz.

3- Beyazlatıcı ürünler kullanmak

Evde kullanılan beyazlatma ürünleri, diş minesinin incelmesine, hassasiyete ve tahriş olmuş diş etlerine yol açabilir. Bu tür ürünleri kullanmadan önce mutlaka uzman görüşü almalı ve dikkatli olmalıyız.

4- Sık sık atıştırma yapmak

Sık sık atıştırmak, çürüklere, diş eti iltihabına ve mine aşınmasına neden olabilir. Özellikle şekerli veya karbonhidratlı atıştırmalıklar, ağızdaki bakterileri besleyerek diş sağlığını olumsuz etkileyebilir. Sağlıklı atıştırmalık seçenekleri tercih etmeliyiz.

5- Diş gıcırdatma

Gece diş gıcırdatmak, diş minesi üzerinde zararlı etkilere yol açabilir. Dişleri kısaltabilir, kırıklara neden olabilir ve çene eklemi ağrısına sebep olabilir. Bu nedenle diş gıcırdatma sorununu gidermek için uzman desteği almalıyız.

Related Posts

Türkiye’de 13 milyon kişi aynı derdi taşıyor: Şimdi de iyileşmek için kola içip, patates yiyorlar

Türkiye’de yaklaşık 13 milyon kişinin mücadele ettiği bu nörolojik sorun, iş gücü kaybından sosyal izolasyona kadar pek çok olumsuz sonucu beraberinde getiriyor. Uzun süredir kesin bir tedavisi bulunamayan migrene karşı insanlar çareyi bazen ilaçlarda, bazen ise TikTok’ta gördükleri sıra dışı önerilerde arıyor.

SGK’nin geri ödeme listesine 5 kanser ilacı daha alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 farklı kanser tedavisinde kullanılan 5 farklı ilacın SGK geri ödeme kapsamına alındığını bildirdi.

“İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyasına 6 haftada yaklaşık 5 milyon kişi katıldı

Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde hayata geçirilen “İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyasının ilk 6 haftasında, 4 milyon 923 bin 302 kişinin boy ve kilo ölçümlerinin yapıldığını bildirdi. Ölçümler sonucunda, 2 milyon 985 bin 25 kişinin vücut kitle indeksinin, normal kilo aralığının üzerinde olduğu tespit edildi

‘Bana bir şey olmaz’ demeyin, gençler arasında da hızla yayıldı

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan, gençlerde giderek artan hipertansiyon riskine dikkat çekerek, “Bana bir şey olmaz” düşüncesinin ölümcül sonuçlar doğurabileceğini vurguladı. Hipertansiyonun erken teşhis edilmemesi halinde kalp damar hastalıklarına yol açabileceğini belirtti.

Su yerine 3 litre kola içti! Yaşadıkları korkunç, günlerdir rekor kırıyor: ‘Tarlaya dönmüş’

Her gün aralıksız tam 3 litre kola içti. Kısa süre sonra dayanılmaz böbrek ağrılarıyla hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından mesanesinden çıkanlar, sosyal medyada 8,5 milyon kişi tarafından izlenerek adeta viral oldu. Gazlı içecekleri su gibi tüketen adamın yaşadıklarını paylaşan doktoru, korkunç gerçeği gözler önüne serdi.

Uzmanlardan bayram uyarısı: Etin yanında sebze tüketin

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, “Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır” dedi.